ESPAI BRUT C/ Sardenya 248, Barcelona

Horari: De dilluns a divendres de 16 a 20:30h i dissabtes de 10h a 14h i de 16h a 20:30h

espaibrut@gmail.com // telf. 931 447 360

CURSOS MONOGRÀFICS

11 i 18 de maig

Docent: Germán Portal

http://german-portal.com/
Horari: de 16h a 20h

Número máx. d'alumnes : 6
Preu: 85€ (El preu inclou dues planxes de coure per alumne)

Requisits: Coneixements bàsics de dibuix artístic, valorable coneixements de gravat

UN PAISSATGE GRAVAT

Concepte: Introducció mitjançant un taller teòrico-pràctic a la representació del paisatge en la història del gravat.

 

Resum:

Aquest és un taller de gravat, principalment de punta seca i aiguafort, on es treballa sobre el paisatge i la seva representació, tot observant models del passat.

El taller planteja una aproximació a l’ús de tècniques de representació emprades per altres artistes en passat, i la finalitat és familiaritzar-se amb certs recursos gràfics del dibuix propis d’aquestes tècniques de gravat i estampació.

 

Es planteja amb una introducció teòrica inicial on s’exposaran exemples i mitjans emprats en els diferents casos. Seguidament, en la part pràctica del taller es treballarà amb tècniques específiques on els usuaris faran ells mateixos les seves incursions en la pràctica del paisatge, tot treballant amb models i recursos propis com fotografies, esboços, etc.

Rembrabdt_ Landscape with a Cottage and Haybarn

25 de maig

Docent: Mama Wolfe

http://www.mamacitawolfe.com/
Horari:  de 10h a 14h

Número máx. d'alumnes : 7
Preu: 50€ (material inclós)

TALLER DE BORDAT TENANGO

El taller de brodat tenago amb la Mama Wolfe convida a la curiosa experiència de dibuixar amb fil i aprendre una mica sobre les artesanes indígenes del centre de Mèxic. Poden assistir-hi persones amb poca experiència o cap.

S'aprendran els dos punts de brodat bàsics: la pata tenaga i el punt al revés.

L'objectiu del taller es conèixer els materials necessaris, la tècnica i els possibles problemes que es presenten al llarg de l'aparenentatge.

Les alumnes tindran l'oportunitat de fer els seus pròpis dibuixos o de copiar alguna de les mostres, farem explicació tècnica i anàlisis de les peces acabades.

Hi ha la possibilitat -en funció de la complexitat de la peça en la que es treballi- que no s'acabi el mateix dia del taller.

El resultat final es pot cosir sobre coixins, bosses o qualsevol material tèxtil.

1 de juny

Docent: Miguel Porlan

http://miguelporlan.com/
Horari:  de 10h a 14h

Número máx. d'alumnes : 8
Preu: 50€ (material inclós)

SÈRIE DE SPOTS

 

¿Qué son els “spots”? Normalment es denomina així a les il·lustracions de petit format i de caràcter seqüencial.

 

En aquest taller analitzarem diferents exemples de sèries i veurem què les defineix com a gènere i quins aspectes tenen en comú. Buscarem un tema i definirem les nostres intencions narratives per a crear una sèrie d’il·lustracions tenint en compte quin format tindràn.

 

La sèrie de spots no ha d'estar necessàriament composada de dibuixos, així que no importa si sabem dibuixar bé o no. El que tindrà importància serà jugar durant el procés i ser conscients de què és el estan dient les nostres imatges com a conjunt.

8 de juny

Docent: Sol Domínguez
Horari:  de 10h a 14h

Número máx. d'alumnes : 6
Preu: 70€ (material inclós, coccions i snaks)

BRUNCH IL·LUSTRAT

Ja sigui per esmorzar, per fer l'aperitiu, a l'hora de berenar i pel sempre indispensable snack de mitjanit; tot té més bon gust si es menja en una peça il·lustrada per tu.

Un bol amb sirenes? Un plat de jungla amazònica? Una tassa de té gal·làctica?

Si t'ho pots imaginar, ho pots il·lustrar; i no ho neguem, tothom tindrà enveja del teu got de vermut amb el retrat del teu estimat gos Ramón.

 

En aquest taller il·lustraràs un joc de 3 peces fetes a mà amb llosa blanca.

1 plat

1 bol

1 tassa

 

No ho dubtis doncs, vine a passar un matí ple de creativitat, aperitius bons i millor companyia!

 

Aquest taller no és de modelat de peces, sinó de il·lustració i decoració.

15 de juny

Docent: Joana Velozo
Horari:  de 10h a 14h

Número máx. d'alumnes : 8
Preu: 50€ (material inclós)

ENQUADERNACIÓ ARTESANAL

Tècnica Còdex Simple, molt senzilla, no fa falta coneixement previ. La tècnica és rústica amb costura visible al llom, y tapa revestida de tela de cotó. En aquest taller, cada alumne sortirà amb una llibreta finalitzada, totalment feta a mà.

22 de juny

Docent: Lamer

https://www.instagram.com/lamerisaround/
Horari:  de 10h a 14h

Número máx. d'alumnes : 8
Preu: 35€ (material inclós)

TOTHOM ÉS GUAPO MENYS TU

Taller de retrat en el que repassarem diferents exercisis basats en el llibre de Betty Edwars “Aprendre a dibuixar amb el costat dret del cervell”.

Aquests et porten a questionar la importància de l’enfoc i els diferents punts de vista d’unes simples faccions.

La finalitat d’aquest taller és aprendre a mirar i representar, d’una manera totalment lliure, diversos retrats fins a arribar al més complexe de tots: l’autoretrat.

ASPECTES A TREBALLAR:

  • Creació artística

  • Conèixer les faccions i representar-les lliurement

 

LA META ÉS:

Desenvolupar la creativitat a través d’exercisis que ens facin perdre la por i la pressió. Sobretot, treballarem les personalitat, actituds i emocions; és a dir, no ens limitarem només als trets físics.

L’objectiu és que, mitjançant el dibuix, descobrim el món del retrat i les seves infinites possibilitats; i que també perdem la por a l’hora de mostrar els nostres resultats.

Disfrutar d’una manera lliure de veure l’art, no tan estricta i acadèmica; sinò lliure i inclusiva.

ENFOCAT A:

Dibuicant amb ganes de refrescar el seu estil i, en general, a tot el públic amb ganes de fer retrats - ja siguin principiants o no-.

29 de juny

Docent: Anna-Lina Mattar

www.annalinamattar.com
Horari:  de 10h a 14h i de 16 a 20

Número máx. d'alumnes : 6
Preu: 50€ (material inclós)

NARRACIÓ GRÀFICA

En aquest curs farem una introducció teòrica sobre els antecedents i els inicis de la narració gràfica. També estudiarem els recursos pròpis del còmic, com representar fenòmens 3d en un mitjà 2d, el moviment, el pas del temps, el so..., i farem un petit projecte personal!

A treballar!

13 de juliol

Docent: Fanzinoteca La Modesta

https://fanzinotecalamodesta.tumblr.com/
Horari:  de 10h a 14h

Número máx. d'alumnes : 7
Preu: 50€ (material inclós)

NARRACIÓ AUTOEDITADA

Es tracta d’un curs on experimentarem amb la construcció de narratives aplicades al format de l’autoedició. Tres paraules obtingudes a l'atzar seran el detonant perquè cada participant elabori un relat gràfic, aplicat a un format particular d'edició.

 

L’objectiu del taller és donar eines i recursos propis de la narrativa gràfica per tal de transmetre una idea en paper així com conèixer diferents formats d’edició i veure com aquests poden afectar a la construcció de la nostra narrativa.

 

Com a tècnica per a treballar la part gràfica introduirem la impressió directa amb monotípia, coneixerem les seves possibilitats i experimentarem amb la seva potencialitat gràfica.

 

Els i les participants tindran a la seva disposició una selecció de l'arxiu de la Fanzinoteca la Modesta com a referència a l'hora d'elaborar la seva autoedició.